My Instagram

Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.

recent posts

Press

Flickr Images

Pagini

Primerul / Baza de machiajPrimerul (baza de machiaj) este un produs cu o consitenţă solidă sau lichidă, uşor cremoasă, care are rolul de a uniformiza tenul şi pleoapele, astfel încât să ajute la o mai bună aplicare a produselor de machiaj  (fond de ten, bb cream, fard, tuş) şi de a da rezistenţă mai mare acestora.

Primerul pentru faţă se alege în funcţie de tipul de ten pe care îl ai sau de problemele acestuia. Dacă tipul tău de ten este unul normal spre uscat, foloseşte un primer hidratant şi cu o consistenţă cremoasă. Dacă tipul tău de ten este normal spre gras, atunci alege să foloseşti un primer cu silicon care să matifieze şi să controleze secreţia de sebum. Pentru tenul cu imperfecţiuni există primere colorate, ca şi corectoarele.

Primerul pentru faţă se aplică după ce ai efectuat paşii dinaintea machiajului (demachierea, tonifierea, şi hidratarea) după care poţi începe aplicarea unui fond de ten sau a unui bb cream.


Folosirea unui primer pentru pleoape este necesar dacă nu vrei ca fardul să se strângă în pliu. În plus, acesta ajută nuanţele să fie mai vii, mai vibrante.
În caz că nu ai un primer dar vrei ca fardul de pleoape să rămână la locul lui, poţi să foloseşti un anticearcăn fixat cu pudră.
Deşi primerul este un produs minunat, care dă machiajului rezistenţă, nu este recomandat să fie folosit foarte des fiindcă acesta astupă porii şi nu lasă tenul să respire.

Care este primerul tău preferat ?
 Facebook    Instagram    

15 comentarii:

 1. Eu folosesc primer doar la ocazii.
  Se simte diferenta cand il port

  RăspundețiȘtergere
 2. Am folosit pentru pleoape primerul de la Urban Decay, iar acum am unul de la Sephora!

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu abia ma obisnuiesc cu acest gen de produs. Pana acum am incercat doar de la Douglas, primerul pentru pleoape. Si sunt in dubii daca sa mai incerc altceva.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am folosesc pana acum un primele Elf care mi-a placut și in prezent am unul de la bottega verde

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De la elf am folosit doar primer pentru pleoape si nu ne-am inteles. :(

   Ștergere
 5. Primer-ul meu preferat de fata este unul de la L’oreal Paris, iar pentru fardul de pleoape folosesc o baza de la Avon, pe care o utilizez de ani buni.

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu folosesc un primer de la Max Factor X si imi place tare mult.

  RăspundețiȘtergere
 7. Folosesc mai des primer pt ochi, TFSI e cel cu care m-am inteles cel mai bine. Dar mi-a placut si baza de la Melkior, Golden Rose, Radiant - foarte bune si acestea. Pt fata folosesc mai rar, am unul de la MustaeV si unul de la Paula's Choice. Foarte bune amandoua!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu folosesc primer desi cred ca ar trebui. Am fata uscata si mereu mi-a fost frica sa nu mi se dezhidrateze mai tare folosind prea multe produse. Acum ca stiu ca exista varianta de primer hidratant, voi cauta si eu.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ce produse faine! Sa le folosesti cu drag!☺️

  RăspundețiȘtergere